Logo BNM Uitgevers

Geen artikelen.

BNM uitgevers:
Museumwerk op maat!

BnM uitgevers is een uitgeverij die zich specialiseert in de merchandising van tentoonstellingen en kunst en alle uitgaven, publicaties en producties die daarmee te maken hebben.

Voor alle bestellingen brengen wij € 2,50 portokosten in rekening

Meer lezen over BnM Uitgevers
Klik om te vergroten
Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten

Tulpenboek

€ 19,95

Deze Cardbox ® bevat 25 dubbele kaarten met bijpassende enveloppen waarop 25 verschillende afbeeldingen uit het Tulpenboek van het Frans Hals Museum zijn gereproduceerd. Deze kaarten zijn een lust voor het oog voor de zender, en voor de ontvanger een prachtig kunstwerk.

 

 

Aantal :

  • Uitgebreide omschrijving
  • Extra informatie
  • Wellicht ook interessant

De zeventiende eeuw heeft talloze florilegia voortgebracht: boeken met natuurgetrouwe afbeeldingen van bloemen, veelal gemaakt door gerenommeerde kunstenaars. Een special type florilegium is het Tulpenboek, een bundeling van tulpentekeningen, in aquarel of gouache. Tulpen werden na de introductie in West-Europa (aan het eind van de 16-de eeuw) snel populair. Tussen 1630 en 1637 waas er in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden zelfs een ware “tulpengekte” of “tulpomanie”. Tulpenboeken werden wel gemaakt in opdracht van tulpenkwekers, die ze als catalogi voor de kostbare bollen gebruikten. Maar ook particulier liefhebbers lieten soms hun eigen tulpenboek maken. Het tulpenboek van het Frans Hals Museum is een van de mooiste voorbeelden van het genre. Het omvat 649 bladen waarop steeds een of twee tulpen te zien zijn./

Afmeting : 18,5 x 24,5 x 2,7 cm
ISBN Nummer : 978-90-8947-007-2
Taal : nederlands
Aantal pagina's : 25 dubbele kaarten en 25
Illustraties : 25 full colour
Uitvoering : luxe doos
Organisatie : Frans Hals Museum
Bijzonderheden : bijzonder luxe uitgave