Logo BNM Uitgevers

Geen artikelen.

BNM uitgevers:
Museumwerk op maat!

BnM uitgevers is een uitgeverij die zich specialiseert in de merchandising van tentoonstellingen en kunst en alle uitgaven, publicaties en producties die daarmee te maken hebben.

Voor alle bestellingen brengen wij € 2,50 portokosten in rekening

Meer lezen over BnM Uitgevers
Klik om te vergroten
Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten

20 Eeuwen Nijmegen

€ 15,00

Heel toegankelijk en prettig geschreven door de “stadshistoricus” Paul van der Heijden. In twintig hoofdstukken passeren alle historische hoogte- en dieptepunten van de stad de revue. Van de Bataafse opstand in de eerste tot en met het “Vergissingsbombardement” in de twintigste eeuw.

 

 

Aantal :

  • Uitgebreide omschrijving
  • Extra informatie
  • Wellicht ook interessant

Al meer dan twintig eeuwen bouwt Nijmegen aan zijn historie. Als Ulpia Noviomagus, de eerste officiële stad op de Nederlandse bodem, wordt Nijmegen door de Romeinen op de kaart gezet. Na de val van het Romeinse Rijk nemen de Franken bezit van de Romeinse erfenis en nestelen zich op het Valkhof, waar Karel de Grote later zijn palts bouwt, eeuwenlang een geliefde ontmoetingsplaats voor keizers en andere hoogwaardigheidsbekleders. In de schaduw van het Valkhof groeit Nijmegen uit tot een welvarende handelsstad, die in 1230 stadsrechten krijgt. 

Afmeting : 21 x 27 cm staand
ISBN Nummer : 978-90-77907-05-x
Taal : Nederlands
Aantal pagina's : 96
Illustraties : ca. 80 full colour
Uitvoering : soft cover
Organisatie : ter gelegenheid van 2000 jaar Nijmegen
Bijzonderheden :