Logo BNM Uitgevers

Geen artikelen.

BNM uitgevers:
Museumwerk op maat!

BnM uitgevers is een uitgeverij die zich specialiseert in de merchandising van tentoonstellingen en kunst en alle uitgaven, publicaties en producties die daarmee te maken hebben.

Voor alle bestellingen brengen wij € 2,50 portokosten in rekening

Meer lezen over BnM Uitgevers
Klik om te vergroten
Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten

Nijmegen, 1950-1960

€ 17,50

 

Nijmegen 1950 – 1960, beelden van een stad tussen ooit en nu is het meest complete beeldverslag van Nijmegen in haar ontwikkeling in de jaren vijftig tot zestig. Kees Hakvoort stelde uit de vele foto’s van Wim K. Steffen een schitterend document samen waar nog vele generaties Nijmegenaren van kunnen genieten. Samen met de verhalen van Thomas Verbogt en Jan Roelofs wordt het beeld van Nijmegen 1950 – 1960 compleet.

 

 

 

 

Aantal :

  • Uitgebreide omschrijving
  • Extra informatie
  • Wellicht ook interessant

Toen op 22 februari 1944 de Amerikanen Nijmegen bombardeerden, werden veel oude huizen en panden verwoest, maar werd tevens de basis gelegd voor wat de stad nu is. Wim K. Steffen heeft in de jaren na deze verwoesting op meesterlijke wijze Nijmegen in zwart-wit vastgelegd. ‘Tussen ooit en nu’, moet hij gedacht hebben toen hij de stad door zijn lens bekeek. De fotografie van Steffen is historisch gezien heel belangrijk voor Nijmegen. Steffen heeft Nijmegen vastgelegd in de periode dat zijn inwoners de stad weer opbouwden. Zo ontstond een uniek document, dat ons nu in de gelegenheid stelt op deze periode terug te kijken. We zien verwoeste delen van de benedenstad met zijn gasjes, het centrum van Nijmegen met zijn typische wederopbouwarchitectuur, maar ook de ontwikkeling van de nieuwe wijken. Uitgebreid heeft Steffen de nieuwe wijk Hatert vastgelegd. Het is goed te zien dat de stad hier werd ‘ontwikkeld’: straten en pleinen liggen er nog ruim en vredig bij. Men was zich nog lang niet bewust van de latere benoeming tot ‘prachtwijk’. Het contrast met de oude benedenstad is zo groot, dat het lijkt als of het twee verschillende steden betreft.

Afmeting : 24 x 32 cm staand
ISBN Nummer : 978-90-8947-061-4
Taal : Nederlands
Aantal pagina's : 192
Illustraties : ca. 180 zwart/wit
Uitvoering : genaaid gebrocheerd/paperback
Organisatie :
Bijzonderheden : best verkocht