Logo BNM Uitgevers

Geen artikelen.

BNM uitgevers:
Museumwerk op maat!

BnM uitgevers is een uitgeverij die zich specialiseert in de merchandising van tentoonstellingen en kunst en alle uitgaven, publicaties en producties die daarmee te maken hebben.

Voor alle bestellingen brengen wij € 2,50 portokosten in rekening

Meer lezen over BnM Uitgevers
Klik om te vergroten
Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten

Arnhem 1950 - 1960

€ 23,00

Arnhem 1950 – 1960, beelden van een stad tussen ooit en nu geeft een indringend beeld van één van de zwaarst getroffen Nederlandse steden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verwoesting en de wederopbouw. Arnhem: zwaar getroffen door de gevechten tijdens Market Garden en de maanden daarna, maar zich weer volledig richt op haar toekomst. Naast de stad zelf laat dit boek ook haar inwoners zien: Arnhemmers uit alle geledingen van de bevolking die zich bewust zijn van hun zware taak de stad weer op te bouwen.

Groot succes, al bijna 1000 exemplaren verkocht!

Aantal :

  • Uitgebreide omschrijving
  • Extra informatie
  • Wellicht ook interessant

Toen op 17 september 1944 de Engelsen operatie Market Garden startten en de binnenstad van Arnhem in de weken die daar op volgden zwaar onder vuur kwam te liggen, werden veel oude panden en huizen verwoest. Hierdoor werd de basis gelegd voor hoe de stad er nu uitziet. Een aantal fotografen waaronder Wim Steffen, Dick Renes en Wilhelmus Jaquet hebben de stad in deze periode van wederopbouw op meesterlijke wijze vastgelegd. “Tussen ooit en nu”, moeten ze gedacht hebben toen ze de stad door hun lens bekeken.

De vele schitterende zwart-wit beelden van deze fotografen zijn heel belangrijk voor Arnhem. Steffen, Renes, Jaquet hebben Arnhem vastgelegd in een periode dat haar inwoners de stad weer opbouwden. Zo ontstond een uniek document, dat ons nu in de gelegenheid stelt op deze periode terug te kijken. We zien de vervallen delen en de grote gapende open plekken in de binnenstad, de herbouw van het centrum van Arnhem, maar ook de ontwikkeling van de naoorlogse wijken. Uitgebreid komen de mensen in beeld die na de oorlog weer aan het werk gaan, die zich na de verwoestingen in het laatste oorlogsjaar herpakken en in een enorm tempo de stad weer op de kaart zetten. We zien de brede straten en pleinen, die Arnhem zo kenmerken en natuurlijk de eeuwenoude rivier met haar 

Afmeting : 24 x 32 staand
ISBN Nummer : 9789089470690
Taal : Nederlands
Aantal pagina's : 160
Illustraties : ca. 150
Uitvoering : paperback
Organisatie :
Bijzonderheden :