Logo BNM Uitgevers

Geen artikelen.

BNM uitgevers:
Museumwerk op maat!

BnM uitgevers is een uitgeverij die zich specialiseert in de merchandising van tentoonstellingen en kunst en alle uitgaven, publicaties en producties die daarmee te maken hebben.

Voor alle bestellingen brengen wij € 2,50 portokosten in rekening

Meer lezen over BnM Uitgevers
Klik om te vergroten
Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten

Prettig Gezelschap

€ 10,00

 Samengebracht in een schitterend boek spreken de magisch realistische, soms zelfs surrealistische schilderijen geplaatst in de Ooijpolder bij Nijmegen, van Sven Hoekstra nog wel meer tot de verbeelding dan wanneer je ze in het echt ziet.

 

Aantal :

  • Uitgebreide omschrijving
  • Extra informatie
  • Wellicht ook interessant

De schilderijen van Sven Hoekstra zijn ‘fantasierijke, surrealistische werelden’, ‘levende taferelen’ en surrealistisch geschilderde verhalen’ – de typeringen van het werk van Hoekstra zijn divers, maar het oordeel is constant: het werk van Sven Hoekstra blijkt steeds een ‘feest der aanschouwing’ te zijn. Hoe die schoonheid ontstaat blijft echter raadselachtig. Hoekstra zelf zegt erover: “De vage notie van wat het worden moet, zit altijd wel in mijn hoofd. Het beste is als alles spontaan op het doek zijn plek vindt.”

Prettig Gezelschap bevat een ruime selectie van de schilderijen die Sven Hoekstra maakte tussen 1972 en 2005.het beeld wordt begeleid door een verslag van een gesprek dat Frans Kusters en Thomas Verbogt met Hoekstra voerden.

Afmeting : 25 x 29 cm staand
ISBN Nummer : 978-90-77907-18-1
Taal : Nederlands
Aantal pagina's : 160
Illustraties : ca. 80 full colour
Uitvoering : genaaid gebonden in stofomslag
Organisatie : www.galeriestills.nl heeft een speciale editie beschikbaar
Bijzonderheden : zie ook www.galeriestills.nl